Uzņēmējdarbība

Tuvojas maijs, kad durvis vajadzēja vērt Ķemeru "Baltajai pilij", taču nesen uzzinājām, ka pieczvaigžņu viesnīcu "Park Hotel Ķemeri" plānots atklāt tikai 2020. gada vasarā. Tikmēr Jūrmalas pilsēta paziņojusi, ka sāk būvprojekta izstrādi daudzfunkcionāla dabas tūrisma centra izveidei Ķemeros, kā arī mežaparka labiekārtošanai.

Latvijas rūpniecībā vidējais ražotājcenu līmenis šogad martā, salīdzinot ar 2017.gada martu, pieaudzis par 3,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) kopā ar novada Uzņēmēju padomi un pašvaldību sācis vairāku pasākumu ciklu, kuru laika iedvesmos, motivēs un iesaistīs jauniešus biznesa ideju ģenerēšanā, informēja pašvaldībā.

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs SIA "Getliņi EKO" pērn audzējis apgrozījumu un peļņu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, pastāstīja "Getliņi EKO" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Ārvalstu uzņēmēji Latvijā kopumā ir apmierināti ar uzņēmējdarbības vidi, tomēr svarīgus vietas izvēles kritērijus novērtē sliktāk, nekā gadu iepriekš, turklāt negatīvi tiek vērtēta Latvijā veiktā nodokļu reforma, secināts Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras (AHK) konjunktūras aptaujā.

Sējas novada zemnieku saimniecības "Veģi" apgrozījums pērn pieaudzis par 24,7%, sasniedzot 2,18 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv". Par 14,7% pieaugusi peļņa, sasniedzot 433 224 eiro.

Otrdien valdība atbalstīja Jūrmalas ostas robežu paplašināšanu, ko paredz Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotais noteikumu projekts "Noteikumi par Jūrmalas ostas robežu noteikšanu".

Latvijā iecienītais čipsu zīmols "Ādažu čipsi" šogad atzīmē 25. jubileju kopš ražošanas uzsākšanas 1993. gadā. Par godu dibināšanas gadadienai zīmola sortiments ir papildināts ar nebijušiem jaunumiem, kā arī pilnveidota "Ādažu čipsu" vizuālā identitāte.

Kosmētikas ražotāja "Madara Cosmetics" no jaunradītajiem saules aizsargproduktiem šogad plāno gūt ieņēmumus 500 000 eiro apmērā, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Čakli kā bitītes – šāda doma nāca prātā, runājot ar Pierīgas biteniekiem. Pašiem sava medus burciņa, sava vaska svece, ziedputekšņi veselībai un bišu saime, ko apčubināt. Īsta idille! Bet tam visam pamatā ir atbildīgs darbs un zināšanas. Bišu un bitenieku kopdarbs ir ļoti vērtīgie un pieprasītie biškopības produkti. Tādus ražo arī Pierīgā.